Automatic Login

    • Bugs

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    Dear users,

    please note that we have a new forum now. You'll find it here.

    The old forum is set to read-only mode now.

    Your Ikariam Team

    • Automatic Login

      General Data

      Browser (+full version data): Google Chrome
      Did you try deleting the cache/cookies?: Yes.
      A summary: When I open up Ikariam, I have automatic login enabled so I go straight into my account. However, over the past week or so it pops up saying "Your details for automatic login are no longer valid", even though my password and username are correct. It does this every time. When I manually log back in, I tick the automatic login box and come back another time it says the exact same thing.

      Account Data (in Options ingame)
      Server/World: Beta
      Player-ID: 250223
      InGame Name: Jake

      Other/Further Information: N/A

      Screenshot:
    • Antikythera wrote:

      There are 2 more things you can try.
      1. Go to Settings, Privacy and look at your password if it is correctly stored.
      2. Make sure you use same link for login. Please remember that http and https are stored separately.
      It is better to delete that password and store it again.



      If this does not work, try another browser( Firefox is better than chrome).
      Maybe the browser corrupted or, perhaps ,other login you did , It was saved, with same nick, but different password

      Ex-SGO
      Comunity Ikariam BR

      The post was edited 1 time, last by _Rhaegar_ ().

    • @Anti - I've deleted the saved password, and logged in manually and it still says the same thing when I try and log in automatically.

      @Rhaegar - I only ever use Google Chrome, so there's no point in installing a new browser just for one site haha. There's nothing wrong with my Chrome, it's fully updated too so there isn't any corruption problems. The password stored is the correct one, it always lets me log in using it when I do it manually but pops up with the above message when I try and log in automatically.
    • Create a bookmark for Ikariam or even for each of server together with credentials in order to login with one click.
      Found a bug or think something doesn't work in the game? Don't be afraid and write a ticket or PM me! :)


      "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits."
      (c) Albert Einstein
    • Jake wrote:

      The password stored is the correct one, it always lets me log in using it when I do it manually but pops up with the above message when I try and log in automatically.


      I always used Google Chrome too, but, in a moment, i discovered the firefox and i'm with him until today ahahah
      Well, this password problem happened with me too, and i resolved like Antikythera.

      And a suggestion, change for mozilla :rofl: like i said, mozilla is better than chrome :beer:

      Jake wrote:


      Typing https:// at the start works. I usually log in by typing "en" then enter as it automatically comes up with en.ikariam.gameforge.com. Do I need to type https:// every time? Or is there a way to go back to just typing the URL?


      You do not need to type every time. Automatically your ikariam opens with ''en'', but in http.
      There is a ''warning'' in the left of login, with this words:
      ''You can now play Ikariam via encrypted SSL:
      en.ikariam.gameforge.com''

      If you save that, you will not need to type https anymore. Stop coming in ''en'' and enter the other. Automatically, the other will change for ''favorite''.

      Ex-SGO
      Comunity Ikariam BR

      The post was edited 1 time, last by _Rhaegar_ ().